De politievakbonden hebben hun leden opgeroepen om met ingang van 23 augustus geen deurwaarders meer te assisteren bij beslaglegging of ontruimingen. Dat soort assistentie is noodzakelijk wanneer de deurwaarder een vonnis moet uitvoeren en de bewoner niet aanwezig is of niet meewerkt. U kunt hierbij denken aan het ontruimen van woningen of het afsluiten van energie. Maar natuurlijk ook het beslag leggen op inboedels of auto’s.

Wij zijn erg teleurgesteld over deze actie van de politiebonden. Enkele jaren geleden heeft de politie ook een soortgelijke actie gehouden en dat heeft tot enorme schade geleid. Niet alleen voor schuldeisers zoals bijvoorbeeld woningverhuurders en energieleveranciers maar ook voor mensen met schulden. De schulden liepen steeds verder op zonder dat er ingegrepen kon worden. Daarnaast hebben deurwaarders helaas soms ook te maken met agressie en geweld bij beslagleggingen of ontruimingen. De aanwezigheid van politie is dan noodzakelijk, iets wat nu niet mogelijk is.

Een aantal basisteams van de politie hebben ons inmiddels laten weten dat zij gevolg geven aan de oproep van de bonden en niet aanwezig zijn bij beslagleggingen en ontruimingen. Maar er zijn ook basisteams die hebben aangegeven wel aanwezig te zijn of alleen mee willen werken aan woningontruimingen. Afhankelijk van de mededelingen vanuit de politie beslissen wij of een aangekondigde beslaglegging of ontruiming wel of niet door gaat. Wij informeren onze opdrachtgevers hierover. U kunt natuurlijk zelf ook altijd contact opnemen met de zaakbehandelaar bij Flanderijn voor verdere informatie.